Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak pieczony z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śreniej wielkości kurczak 1 sztuka
masło odrobina
sól, pieprz do smaku
Nadzienie:
wątróbka drobiowa 2-3 sztuki
jajko 2 sztuki
masło 2 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak pieczony z nadzieniem

Kurczaka umyć, wypatroszyć, natrzeć solą i pieprzem oraz delikatnie czosnkiem. wątróbki zemleć, wymieszać z bułką tartą, żółtkiem i masłem, dodać posiekaną natkę, doprawić do smaku przyprawami. Do tak przygotowanej masy dodać ubitą na sztywno pianę z białek, wymieszać. Nadziać farszem kurczaka, zaszyć otwory, piec w piekarniku do miękkości, na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.09.2010 19:02
smaczny i śmieszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak