Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 0,5 szkl
cukier 0,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Ubić białka dodać cukier i żółtka i ubić na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao (przesiać przez sitko)powoli dodawać do jajek i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 26.02.2014 20:20
wygląda apetycznie:)
misia53 19.10.2012 21:16
przepis sprawdzony, bardzo dobry
Krystyna32 11.05.2012 09:34
extra
oliwkowa
oliwkowa 29.03.2011 01:32
Mniam
Edyta38 05.03.2011 21:07
mniam mniam
agata1722
agata1722 16.02.2011 11:17
na pewno wykorzystam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak