Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koptka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 800 g
twaróg 250 g
jajko
sól do smaku
mąka 15 łyżek
olej 6 łyżek
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Koptka

Kroki postępowania

1
Ugotowane ziemniaki ugniatamy dobrze i studzimy.Dodajemy twaróg i jajko.
Krok 1 - Koptka foto
2
Następnie dodajemy olej i mąki sól i mieszamy.
Krok 2 - Koptka foto
3
Wyrobione ciasto przekładamy na stół i pokawałku bierzemy i kulamy aby zrobił się rulonik.Kroimy nożem małe kawałki.Gotujemy w wodzie gdy wypłyną na wierzch odcedzamy.Podawać posypane cukrem lub ze śmietanką.
Krok 3 - Koptka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 24.08.2015 19:40
uwielbiam je z jakimś sosikiem i kawałkiem mięska
Ewa Wojtaszko 11.07.2015 08:49
nie ma,to jak kopytka :)
irenka 10.07.2015 20:22
pychotka,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak