Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 1,5 szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
ocet 1,5 łyżki
proszek do pieczenia 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Białka ubić dodać cukier i ubijać na sztywno.W osobnej misce zmiksować żółtka z octem i proszkiem do pieczenia na puszystą masę.Do białek dodać masę z żółtek i delikatnie wymieszać następnie dodać mąkę i wymieszać.Piec na blasze wyłożonej papierem w 160 st około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.08.2012 07:04
biszkopcik świetny.
misia53 09.08.2012 19:23
i jeszcze jedna zaleta ,że zawsze się udaje - nie opada!
Ewelina38 10.06.2012 16:12
świetne ciasto
Krystyna32 16.05.2012 20:24
super
Kekerboom 22.04.2012 14:38
super
Justyna Jussstiii 06.09.2011 12:53
pycha
agata1722
agata1722 16.02.2011 11:16
wyszedł bardzo udany
Ewelina47 05.12.2010 08:37
niezły
msmariusz 29.11.2010 21:30
calkiem ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak