Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z boczkiem i cebulą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 i 1/2 kg
cebula 3-4 szt
boczek wędzony 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat do smaku
oliwa kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z boczkiem i cebulą

Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki według uznania- wrzucić do osolonej wody i chwilkę podgotować- odcedzić.
Cebulę i boczek pokroić.
Natłuścić blaszkę lub naczynie żaroodporne.
Ziemniaki wymieszać z boczkiem i cebulą- porządnie przyprawić i umieścić w natłuszczonym naczyniu.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 45 minut.
Po połowie pieczenia proponuję przykryć naczynie pokrywką lub folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.07.2015 20:46
Pożywne jedzonko!
cooked 09.07.2015 19:10
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak