Sos chrzanowo-musztardowy

Sos chrzanowo-musztardowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka

    1 szklanka
  • ugotowane żółtka

    2 sztuki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • świeżo starty chrzan

    1/2 łyżeczki
  • sól, cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować jajka, wyjąć żółtka, rozetrzeć je z musztardą i sokiem z cytryny. Do tej masy wlewać powoli słodką śmietankę cały czas mieszając. Na końcu dodać świeżo starty chrzan. Przyprawić solą i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

traktorek

11.11.2010 18:24
pyszny do mięska

plocia

25.08.2010 13:28
nigdy takiego nie jadłam

lucyna15

18.08.2010 11:01
taki sosik pychotka :)

Monika193

18.08.2010 10:51
i do mieska tez

RenataZ-et

18.08.2010 10:33
Robię dokładnie tak samo :)) Sos jest świetny do wędlin!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat