Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos chrzanowo-musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 1 szklanka
ugotowane żółtka 2 sztuki
musztarda 1 łyżeczka
świeżo starty chrzan 1/2 łyżeczki
sól, cukier do smaku
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos chrzanowo-musztardowy

Ugotować jajka, wyjąć żółtka, rozetrzeć je z musztardą i sokiem z cytryny. Do tej masy wlewać powoli słodką śmietankę cały czas mieszając. Na końcu dodać świeżo starty chrzan. Przyprawić solą i cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 11.11.2010 18:24
pyszny do mięska
plocia 25.08.2010 13:28
nigdy takiego nie jadłam
lucyna15
lucyna15 18.08.2010 11:01
taki sosik pychotka :)
Monika193
Monika193 18.08.2010 10:51
i do mieska tez
RenataZ-et 18.08.2010 10:33
Robię dokładnie tak samo :)) Sos jest świetny do wędlin!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak