Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersy pełnoziarniste

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka orkiszowa 2 szklanka
masło zimne 150 g
pesto 2 łyżki
jajko 1
sól 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda zimna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersy pełnoziarniste

Łączymy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia i sól. Całość siekamy z masłem. Dodajemy jajko, pastę z zielonej fasolki i wodę. Całość dokładnie wyrabiamy i schładzamy w lodówce co najmniej godzinę.Możemy przygotować je dzień wcześniej i przechować w lodówce.

Ciasto wałkujemy jak najcieniej i wykrawamy kwadratowe lub prostokątne ciasteczka. Układamy na blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia. Powierzchnię ciastek nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 20 minut, temp. 190 stopni, termoobieg. Studzimy na kratkach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 18.12.2016 15:28
Bardzo lubię Krakersy :)
Mama niejadka 10.07.2015 21:22
Super ciasteczka
Wiktoria29 09.07.2015 21:27
świetne ciastka
Bernadeta1 09.07.2015 20:54
super takie domowe
magda1976 09.07.2015 19:13
Super ciasteczka!
kasienka23 09.07.2015 18:28
smaczne ciasteczka!
agnieszka214 09.07.2015 18:15
same smakowite krakersy
Marta Ryżek-Kalkowska 09.07.2015 17:48
PYSZNIE U CIEBIE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak