Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z rabarbaru i truskawek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1/2 kg
sok z cytryny 2 łyżki
cukier 5 łyżek
truskawki 250 gram
cynamon 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 łyżka
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z rabarbaru i truskawek

Rabarbar umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Rabarbar włożyć do garnka, dodać sok z cytryny i cukier i podgrzewać tak ok. 5-7minut aż rabarbar zmięknie, mieszając drewnianą łyżką. Dodać truskawki, cukier waniliowy, cynamon i dolać wodę. Gotować ok. 5minut. Odcedzić i wypić :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 10.07.2015 12:41
Mój ulubiony, w sam raz na upały:)
Ola1young 09.07.2015 18:16
schłodzony na pewno jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak