Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talarki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 g
kiełbasa śląska 2 pętka
szczypiorek 1 pęczek
jajko 5 szt.
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Bazylia suszona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Talarki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotowane kroimy w talarki . Wkładamy na rozgrzaną patelnię
Krok 1 - Talarki foto
2
Kiełbaskę kroimy w plasterki dodajemy do ziemniaków . Smażymy na złoty kolor
Krok 2 - Talarki foto
3
Pęczek szczypiorku drobno siekamy
Krok 3 - Talarki foto
4
Po usmażeniu na złoty kolor ziemniaczków i kiełbaski wbijamy jajka .
Krok 4 - Talarki foto
5
Przyprawiamy i na koniec dodajemy posiekany szczypiorek
Krok 5 - Talarki foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niebieska 12.07.2015 09:39
smaczne danie
gosia561 09.07.2015 14:49
pożywne śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak