Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TOSTY Z AWOKADO, JAJKIEM SADZONYM I KIEŁKAMI RZODKIEWKI

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
awokado 0,5 szt
jajko 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
sok z cytryny kilka kropel
kiełki rzodkiewki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: TOSTY Z AWOKADO, JAJKIEM SADZONYM I KIEŁKAMI RZODKIEWKI

1/ Tosty-chleb tostowy opiec w tosterze, w piekarniku lub na patelni z obu stron na rumiano. Jajka usmażyć tak by żółtka były półpłynne. Awokado obrać ze skóry, pokroić w plastry i skropić sokiem z cytryny. Na talerzu ułożyć 2 kromki pieczywa posmarowane serkiem, na serek położyć awokado i jajko. Wierzch posypać kiełkami, solą i pieprzem. Przykryć pozostałymi kromkami opieczonego chleba. Najlepiej smakują popijane sokiem z wyciśniętych pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.07.2015 16:07
ależ pyszne śniadanko :)
Wacław 09.07.2015 14:21
ciekawa propozycja na sniadanie
inka2012 09.07.2015 14:15
apetycznie wygląda :)
molanka 09.07.2015 12:08
oryginalny pomysł
Monika-twin 09.07.2015 11:59
pięknie wygląda.
Motorek 09.07.2015 08:54
pyszne tosty
Konczi 09.07.2015 08:15
to się nazywa wartościowe śniadanie - wygląda cudnie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak