Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kaszanka ze słoika

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa

Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Masa mięsna

podgardle surowe 1 kg
wątróbka drobiowa 500 g
kasza pęczak 2 szkl
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Porada

Zamiast mieszanki przypraw robionej własnoręcznie moŻna kupić mieszankę do kaszanki bez krwi.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kaszanka ze słoika

Kroki postępowania

1
Gotujemy wodę z listkiem i zielem.
Krok 1 - Biała kaszanka ze słoika foto
2
Włożyć podgardle, got. 60-70 minut.
Krok 2 - Biała kaszanka ze słoika foto
3
Wkładamy wątróbki , gotujemy jeszcze 20 minut.Wyjmujemy mięso i wątróbkę.Studzimy.
Krok 3 - Biała kaszanka ze słoika foto
4
Odlewamy szklankę wywaru , w reszcie gotujemy pęczak.
Krok 4 - Biała kaszanka ze słoika foto
5
Podgardle i wątróbkę mielimy.
Krok 5 - Biała kaszanka ze słoika foto
6
W szklance wywaru mieszamy przyprawy.
Krok 6 - Biała kaszanka ze słoika foto
7
Pęczak odcedzamy , dodajemy do masy , solimy do smaku , mieszamy
Krok 7 - Biała kaszanka ze słoika foto
8
Wlewamy przyprawy , mieszamy wszystko .przekładamy do czystych , wyparzonych słoików.odstawiamy na 4-5 godzin.Gotujemy potem 60 minut, wyjmujemy słoiki , odstawiamy na dobę . Na drugi dzień znów gotujemy 60 minut , studzimy.
Krok 8 - Biała kaszanka ze słoika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 08.07.2015 19:38
Pewno wspaniale smakuje, muszę spróbować:)
Marta Ryżek-Kalkowska 08.07.2015 18:49
nie znam tego?
wirtualnykucharz 08.07.2015 18:05
dobra , domowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak