Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogrona na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Goździki całe Prymat
cynamon
skórka cytrynowa
sól
woda 0,4 l
ocet 1/4 szkl
winogrona 1 (obrane z szypułek)

Przepis i sposób przygotowania na: Winogrona na zimę

Winogrona ułożyć w słoikach. Zagotować wodę z cukrem i solą, dodać ocet. Do każdego słoika włożyć po 1 goździku i bardzo małym kawałku cynamonu i małym skrawku żółtej części skórki cytrynowej. Gorącą zalewą napełnić słoje z owocami, zamknąć wstawić do pasteryzacji na 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 24.09.2010 09:31
winogrona dowolne czy jakas szczegolna odmiana ? Czerwone, białe z pestkami, bez pestek ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak