Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gniecione pampuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 800 gram
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
śmietana 100 mililitrow
jajko 3 sztuki
cukier 50 gram
kefir 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: gniecione pampuchy

wszystkie składniki oprucz mąki miksujemy,na stolnicę wysypujemy make powoli dodajemy zmiksowany płyn. Zagniatamy ciasto, szklanka wykrawujemy krążki smażymy na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 18.02.2013 19:27
fajny przepis , ale agaty zdjęcie tu nie pasuje....
Justyna Jussstiii 10.08.2011 10:13
super
Izabela/bella81 17.07.2011 11:16
fajna nazwa
anecia04 12.09.2010 11:57
a gdzie zdjęcie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak