gniecione pampuchy

gniecione pampuchy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    800 gram
  • soda oczyszczona

    2 łyżeczki
  • śmietana

    100 mililitrow
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    50 gram
  • kefir

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki oprucz mąki miksujemy,na stolnicę wysypujemy make powoli dodajemy zmiksowany płyn. Zagniatamy ciasto, szklanka wykrawujemy krążki smażymy na rozgrzanej oliwie na złocisty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

18.02.2013 19:27
fajny przepis , ale agaty zdjęcie tu nie pasuje....

Justyna Jussstiii

10.08.2011 10:13
super

Izabela/bella81

17.07.2011 11:16
fajna nazwa

anecia04

12.09.2010 11:57
a gdzie zdjęcie?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat