Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z zielonymi groszkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajka ugotowane na twardo 10 szt
jajko 2 szt
pieczarki 50 dag
groszek konserwowy 1/2 puszki
cebula 1 szt
ser żółty starty 15 dag
majonez 3 łyżki
śmietana 3 łyżki
masło
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z zielonymi groszkami

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić delikatnie na maśle.
Krok 1 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
2
Pieczarki oczyścić , obrać i drobno posikać .
Krok 2 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
3
Do zeszklonej cebulki dodać pieczarki i smażyć aż woda z nich odparuje. Studzimy
Krok 3 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
4
Jajka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach , dodać starty ser.
Krok 4 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
5
Następnie dodać ostygnięte pieczarki i odcedzony groszek.
Krok 5 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
6
Na końcu dodać majonez , śmietanę wymieszać i dodać jajka i doprawić do smaku.
Krok 6 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
7
Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą.
Krok 7 - Pasztet z zielonymi groszkami foto
8
Masę przełożyć do keksówki, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec 60 minut.
Krok 8 - Pasztet z zielonymi groszkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 09.07.2015 18:37
wygląda świetnie!
Krzysztof15 09.07.2015 10:45
super pasztecik
irenka 08.07.2015 20:44
fajny przepis,na pewno smaczny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak