Pomidory kwaszone

Pomidory kwaszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory zielone lub lekko zaczerwienione

  • sól

    55 g
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do kwaszenia należy użyć pomidory, całkowicie zdrowe, bez plam i uszkodzeń. Umyte pomidory układa się tak, jak ogórki z dodatkiem takich samych przypraw. Najwygodniej kwasić pomidory w 5 litrowych kamiennych garnkach. Zalewa, woda, sól, pomidory zalać zalewą, wynieść w chłodne pomieszczenie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

19.09.2011 10:17
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat