Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń jarska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 szt
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 70 g
majeranek
sól
fasola biała 250 ugotowana
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek
kapusta czerwona 1 ugotowana
kasza 150 g
soczewica 250 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń jarska

Kapustę wymieszać z fasolą i soczewicą, koncentratem pomidorowym, cebulą. Z białek ubić pianę. Do masy dodać kaszę kukurydzianą, żółtka, wino, trochę majeranku, masę wyrobić, na końcu dodać pianę z białek. Masę wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i zapiec w piekarniku w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 18.08.2010 20:07
Szukałam fajnego przepisu z fasolą :) Kapustę poszatkować jak na bigos? Gotować już poszatkowaną czy w całości? kapusta ma być lekko podgotowana, czy zupełnie miękka? Ile mniej więcej czasu należy potem piec całość?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak