Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
woda 1 litr
przyprawa uniwersalna
ziemniaki 8-10 szt.
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek z młodej kapusty

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy i kroimy w talarki, resztę włoszczyzny obieramy i dodajemy w całości. Całość zalewamy wodą. W trakcie gotowania doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 1 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto
2
Kiedy marchewka będzie prawie miękka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaczki. Gotujemy do miękkości
Krok 2 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto
3
Pod koniec gotowania dodajemy poszatkowaną kapustę i gotujemy aż będzie miękka.
Krok 3 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto
4
Następnie rozrabiamy z wodą koncentrat i dodajemy do zupy do smaku. Na koniec dodajemy posiekany koperek.
.
Krok 4 - Kapuśniaczek z młodej kapusty  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 17.02.2016 09:13
przepyszny!
mariuszek8 01.09.2015 23:12
uwiebiam kapuśniak pod każdą postacią
Wacław 08.07.2015 12:55
bardzo smaczna zupa !
Beatris 08.07.2015 10:50
Apetyczna, lekka zupka...
jasiek 07.07.2015 23:08
taka pyszna letnia zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak