Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w majeranku w sosie śmietanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
Majeranek suszony Prymat do posypania
olej 1 łyżka
woda 0,5 litra
kostka rosołowa 1 szt.
śmietana 3 łyżki
mąka 3 łyżki
sól i pieprz
ryż 2 saszetki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w majeranku w sosie śmietanowym

Pierś kroimy w kostkę a następnie posypujemy majerankiem i dodajemy łyżkę oleju. Mieszamy i podsmażamy na patelni na złoty kolor. Następnie mięso zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową. Dusimy do miękkości, po czym dodajemy rozrobioną śmietanę z mąką. Zagotowujemy aby sos zgęstniał. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.09.2015 12:59
ciekawe jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak