Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z dorsza wg M.Gessler

3.0
(17)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt.
filet z dorsza 0,5 kg
kasza jęczmienna 150 gram
cebula biała 4 szt
rosół 1 litr
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z dorsza wg M.Gessler

Kroki postępowania

1
Liście kapusty oddzielamy i parzymy w osolonej wodzie
Gotujemy kaszę
Krok 1 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
2
Dorsza czyścimy, myjemy i przepuszczamy przez maszynkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę , odsączamy i dodajemy do ryby. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Krok 2 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
3
Na sparzone liście nakładamy farsz i zawijamy gołąbki,
Krok 3 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
4
Gołąbki podsmażamy na patelni tak aby się zrumieniły z każdej strony
Krok 4 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto
5
Następnie gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem i zapiekamy przez ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
Krok 5 - Gołąbki z dorsza wg M.Gessler foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 08.07.2015 20:37
Magda Gesler gołąbki z dorsza wprowadziła podczas rewolucji w usteckiej Syrence...niestety przepis jest zupełnie odmienny....coś o tym wiem .Pozdrawiam
kloruś 08.07.2015 12:02
chętnie bym skosztowała!
Łukasz15 08.07.2015 09:22
wyglądają fajnie
Krzysztof15 08.07.2015 08:57
bardzo lubie
Gracer 08.07.2015 08:31
super przepis
Małgorzata Pin 08.07.2015 08:28
Fajny przepis, takich gołąbków jeszcze nie jadłam.
RenataZ-et 07.07.2015 23:32
bardzo fajny przepis
barbara11561 07.07.2015 21:53
Bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak