Chińskie pierożki smażone

Chińskie pierożki smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    2 szkl
  • woda

    1 szkl
  • sól

farsz

  • mięso mielone wołowe

    200 g
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • olej

    1-2 łyżki
  • por

  • sól i pieprz

  • papryka słodka mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Chińskie pierożki smażone
Wodę wlewamy do miski, solimy. Stopniowo dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto. Nie może być twarde. Odstawiamy na 15 minut.
Krok 2 - Chińskie pierożki smażone
Pora kroimy w kostkę a szczypiorek drobno szatkujemy.
Krok 3 - Chińskie pierożki smażone
Dodajemy do mięsa mielonego, doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku. Wszystkie składniki łączymy z olejem.
Krok 4 - Chińskie pierożki smażone
Ciasto dzielimy na około 25 kawałków. Każdy wałkujemy na cienki placek.
Krok 5 - Chińskie pierożki smażone
Na środek nakładamy po łyżeczce farszu.
Krok 6 - Chińskie pierożki smażone
Zawijamy w kształt sakiewek.
Krok 7 - Chińskie pierożki smażone
Smażymy w głębokim oleju, nie za mocno rozgrzanym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

08.07.2015 15:37
Pięknie zawinięte, muszę w końcu takie zrobić, bo tylko o nich czytam i czytam :)

sammakko

08.07.2015 13:54
Dziękuję :) Smażone mają całkiem inny smak. Kiedyś je ugotowałam i podałam z rosołem, też pysznie smakowały.

Pani Domu

08.07.2015 11:15
rewelacyjne pierożki

Justi2401

08.07.2015 10:54
Pyszne! Chętnie bym zabrała jednego :D

bertpvd

08.07.2015 09:28
dobre połączenie smaków :)

Łukasz15

08.07.2015 09:21
bardzo fajne pierożki

Poison1988

08.07.2015 09:06
pięknie się prezentują :)

RenataZ-et

07.07.2015 23:32
rewelacyjne pierożki

Alex_M

07.07.2015 22:51
fajne pierożki :)

asiczekz

07.07.2015 22:50
pysznie wyglądają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat