Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z kapuścianą nutą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
woda 1,5 l
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
por 1/4
seler 1/4
ziemniaki 5 szt
kasza jęczmienna 100 g
kapusta biała 1 liść
kostka rosołowa 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z kapuścianą nutą

1. Skrzydełka myjemy, wkładamy do dużego garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Powstałe szumowiny usuwamy łyżką cedzakową. Po zagotowaniu wywaru dodajemy kostki rosołowe oraz ziela angielskie.

2. Wszystkie warzywa kroimy w kostkę. Dodajemy je do wywaru oprócz ziemniaków. Gotujemy pod przykryciem.

3. Kaszę wsypujemy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą. Dodajemy do zupy. Kiedy się zagotuje dodajemy opłukane ziemniaki. doprawiamy pieprzem.

4. Na koniec wsypujemy poszatkowaną natkę i opcjonalnie koper.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sammakko 08.07.2015 13:55
Dziękuję :)
2milutka 07.07.2015 21:55
fajna zupa
Kasnaj 07.07.2015 19:37
super zupka
Kolorowa 07.07.2015 18:58
fajny przepis ;)
cooked 07.07.2015 18:54
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak