Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
jabłko 1 sztuka
przyprawa uniwersalna do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
ocet winny do smaku (jabłkowy)
chrzan tarty 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło z jabłkiem

Buraczki starannie umyć i ugotować w wodzie z odrobiną przyprawy uniwersalnej do miękkości. Miękkie buraczki odcedzić i lekko ostudzić. Buraczki obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jabłko obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki i dodać do ciepłych buraczków. Do buraczków dodać chrzan i wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem, cukrem, octem winnym jabłkowym i odrobiną przyprawy uniwersalnej. Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak