Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowy krem czekoladowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 opakowanie
masło 1 kostka
mleko 400 ml
cukier puder 1 szklanka
wódka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowy krem czekoladowy

Budyń ugotować na mleku, dobrze ostudzić. Masło starannie utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce zimnego budyniu i cały czas ucierać. Na koniec powoli dolewać alkohol i znowu cały czas ucierać. Kremem przekładać np. torty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak