Leniwe pierogi

Leniwe pierogi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 sztuki
  • mąka

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • tarta bułka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • ser biały

    1/2 (tłusty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmielić ser, oddzielić białka od żółtek, dodać żółtka do sera, odrobinę posolić, wymieszać, dodać mąkę i jeszcze razy wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Położyć ciasto na posypaną mąką stolnicę, uformować wałek o grubości ok. 2 cm, spłaszczyć, zrobić kratkę tępą stroną noża, pokroić na ukos i wrzucić na gotującą się osoloną wodę. Gotować kilka chwil od wypłynięcia. Polać masłem z zarumienioną bułką tartą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

03.10.2011 10:40
smaczne

Margo1

30.09.2010 19:03
wyglądają apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat