Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gąski marynowane

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby gąski 1 kg
woda 4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Ziele angielskie całe Prymat 10 szt
ocet 300 ml
sól 4 łyżki
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gąski marynowane

Grzyby dokładnie czyścimy szczoteczką i moczymy w zimnej wodzie. Robimy z cukru, octu i soli zalewę. Całość podgrzewamy. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe do wyparzonych słoików. Na koniec dodajemy grzyby i zalewamy gorącą zalewą. Całość odstawiamy w celu ostudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 08.10.2018 09:22
Gąski to są swietne grzyby ;)
jagoda5913 07.07.2015 08:57
Nigdy gąsek nie marynowałam ,pomysł dobry
misia53 06.07.2015 20:22
gąski są swietne , tak dawno je jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak