Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABECZKI NA KEFIRZE Z RABARBAREM

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na 12 sztuk

mąka pszenna 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier 10 łyżek
cukier waniliowy 2 łyżki
jajko 1 szt
kefir 1 szkl
olej rzepakowy 0,5 szkl

Dodatkowo

rabarbar
cukier puder
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BABECZKI NA KEFIRZE Z RABARBAREM

1/ Rabarbar umyć, osuszyć i obrać, pokroić na małe kawałeczki (0,5cm), wymieszać z łyżką cukru by puścił sok. Składniki suche wymieszać w jednej misce, a składniki mokre w drugiej. Do mokrych składników dodać suche i dokładnie wymieszać.

2/ Przygotować blaszkę do babeczek i wypełnić ją papilotkami. Gotową masę nakładać do papilotek (2/3 ich wysokości). Na wierzch w każdej foremce wetknąć po kilka kawałeczków rabarbaru, lekko oprószyć cynamonem. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec ok 20-25 min do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu babeczki wyjąć z foremek i wystudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagita 08.07.2015 14:40
Coś co babeczki lubią najbardziej :)
Mama niejadka 06.07.2015 21:28
Super babeczki
Ewa 06.07.2015 19:53
Proste, pyszne smaki lata :)
iziona 06.07.2015 18:51
Wyglądają przepysznie
Justi2401 06.07.2015 17:47
Pyszne i piękne babeczki, porywam jedną do kawki :)
2milutka 06.07.2015 17:46
Pysznie u Ciebie
bietka 06.07.2015 17:39
pyszne babeczki :)
jagoda5913 06.07.2015 17:07
Piėkne babeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak