Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z budyniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń malinowy 1 opakowanie
mleko 1/2 l
jabłko 1 sztuka
cytryna 1/2 sztuki
cukier 1 łyżka
herbatniki biszkoptowe 4 sztuki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyżka
kakao 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z budyniem

Kroki postępowania

1
Budyń ugotować na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu, lekko przestudzić.
Krok 1 - Deser z budyniem foto
2
Budyń rozłożyć do dwóch miseczek.
Krok 2 - Deser z budyniem foto
3
Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach (bez gniazda nasiennego). Do jabłka od razu dodać sok wyciśnięty z cytryny i cukier, dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Deser z budyniem foto
4
Jabłko rozłożyć na budyniu.
Krok 4 - Deser z budyniem foto
5
Herbatniki grubo pokruszyć, rozłożyć na jabłku.
Krok 5 - Deser z budyniem foto
6
Śmietanę ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodać do niej cukier puder i kakao.
Krok 6 - Deser z budyniem foto
7
Ubitą śmietanę rozłożyć na każdej porcji deseru.Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 7 - Deser z budyniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 06.07.2015 13:58
cudowny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak