Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 gram
ugotowane mięso (może być z rosołu) 500 gram
cebula 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z mięsem

Z mąki, 1 jajka i letniej wody zagnieść ciasto - można dodać odrobinę soli. Ugotowane mięso oraz cebulkę mielimy w maszynce. Dodajemy surowe jajko i doprawiamy solą i pierzem. Ciasto wałkujemy cieniutko i kroimy na małe prostokąty. Nakładamy farsz mięsny i lepimy uszka. Gotować kilka minut w osolonej wodzie. Podawać z sosem lub jako dodatek do barszczu czerwonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 28.07.2011 10:03
ależ bym teraz zjadła takich z barszczykiem ....
jogobella23 09.06.2011 10:47
pycha
RenataZ-et 14.05.2011 23:53
bardzo lubię z czerwonym barszczem
Margo1 30.09.2010 19:02
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak