Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z jagodami i syropem klonowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagody 0,5 szklanki
syrop klonowy 2-3 łyżki
jaja 2 sztuki
mleko 3,2% 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z jagodami i syropem klonowym

Kroki postępowania

1
1. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Krok 1 - Omlet z jagodami i syropem klonowym foto
2
2. Żółtka roztrzepujemy z mlekiem, stopniowo, ciągle mieszając dodajemy do ubitej piany z białek.
Krok 2 - Omlet z jagodami i syropem klonowym foto
3
3. Masę omletową wylewamy na patelnię z odrobiną rozgrzanego oleju. Smażymy na rumiano po około 3 minuty z każdej strony. Omlet zsuwamy na talerz, posypujemy jagodami i polewamy syropem. Smacznego ;)
Krok 3 - Omlet z jagodami i syropem klonowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 08.07.2015 16:36
Pyszny przepis!
Hrabina w kuchni 06.07.2015 22:06
Bardzo apetyczny omlecik.
bertpvd 06.07.2015 10:47
przepiękne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak