Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś parowany ze skórką cytrynową

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia
skórka z cytryny z połowy cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
masło 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś parowany ze skórką cytrynową

Propozycja na parowanego, delikatnego i soczystego łososia o delikatnym aromacie i smaku cytrynowym. Moja ulubiona rybka - zdrowa, smaczna i pożywna :)

PRZYGOTOWANIE:

Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na filety, które oprószamy solą morską i grubo mielonym pieprzem.

Do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze lub do garnka nalewamy wodę, do której dodajemy kawałki skórki cytrynowej (z połowy cytryny), a następnie układamy na sitku filety z łososia.

Na każdy filet układamy plaster masła, który nada mu jeszcze lepszego smaku.

Rybki parujemy około 8 do 10 minut.

Gotową rybkę o cytrynowym aromacie podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie gościła mizeria i młode ziemniaczki.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 19.07.2015 09:42
Pyszniutki i kwaskowaty. Przepyszny!
Monika-twin 06.07.2015 17:23
FAJNY ŁOSOS
Krzysztof15 06.07.2015 11:52
pyszniutki łosos
W poszukiwaniu inspiracji 06.07.2015 10:06
Aromatyczny i pełen smaku. Pycha :)
Maridka19 06.07.2015 09:46
Pysznie się prezentuje :)
IKrakowianka 06.07.2015 09:20
lubię tak przygotowanego łososia
Małgorzata Pin 06.07.2015 08:05
Uwielbiam rybki.
olkaaa 06.07.2015 07:52
bardzo lubię
Iwusia 05.07.2015 23:45
lubię taką rybkę
patryska76 05.07.2015 23:33
palce lizać!
2milutka 05.07.2015 22:56
Pysznie wygląda :)
IlonaAlbertos 05.07.2015 22:44
Wygląda wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak