Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z czosnkowym masełkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
masło 1/2 kostki
czosnek ząbki 4 ząbki
sól do smaku
natka pietruszki pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z czosnkowym masełkiem

Kalafior oczyszczamy z liści, myjemy pod bieżącą wodą dzielimy na mniejsze różyczki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku, uważamy aby go nie rozgotować, odcedzamy z wody.Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz posiekaną natkę pietruszki, dusimy chwilę polewamy gorący kalafior, mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.10.2015 11:05
pyszny dodatek;)
norweska20 06.07.2015 23:03
smaczny dodatek do obiadu
Wacław 06.07.2015 11:13
proste a pyszne danie
David 06.07.2015 11:07
smacznie podany
inka2012 06.07.2015 10:58
uwielbiam taki kalafior :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak