Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel czekoladowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1/2 szklanki
cukier 5 dag
mąka ziemniaczana 5 do smaku
kakao 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel czekoladowy

Wykonanie:
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kakao i z ½ szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, odstawić i mieszając wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej. Raz jeszcze zagotować, przestudzić i przelać do ozdobnych miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 12.07.2015 11:32
dlaczego kisiel? to raczej budyń tyle że bez żółtek....
Bernadeta1 06.07.2015 13:21
domowy na pewno bardzo smaczny
monika141 05.07.2015 21:15
smaczny kisielek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak