Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane tortille z twarogowo-ziołową pastą, fetą i warzywami z sałatką z maślankowym dressingiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

placki do tortilli 1
twaróg zmielony 4 łyżki
ser żółty 2 plasterki
ser feta kilka kostek
pomidor malinowy 1
ogórki małosolne 2-3
roszponka 100 g
orzeszki ziemne garść
maślanka 1/2 szklanki

pesto

natka pietruszki
bazylia pęczek
czosnek ząbek
orzeszki ziemne 2 garście
olej rzepakowy
ocet balsamiczny 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane tortille z twarogowo-ziołową pastą, fetą i warzywami z sałatką z maślankowym dressingiem

Pesto- blendujemy listki pietruszki i bazylii z czosnkiem i solą, dodajemy ocet balsamiczny, orzeszki i stopniowo olej- cały czas blendując.

Zmielony ser twarogowy łączymy z 2 łyżkami pesto- dokładnie mieszamy. Takim serkiem smarujemy placek tortilli tak, by pozostał ok. 1 cm rant. Na twarożku układamy plasterki sera żółtego, pomidora i ogórków małosolnych. Układamy kilka kostek fety. Całość skrapiamy delikatnie pesto.

Placek zamykamy na pół i grillujemy z obu stron na złoto- ja używam patelni grillowej.
Tortillę podajemy pokrojoną w trójkąty z sałatką z dressingiem na bazie maślanki.

Sałatka- na sałacie układamy kawałki pomidora malinowego i plasterki ogórków małosolnych. Dodajemy kilka kostek fety. Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi. Maślankę łączymy z 2 łyżkami pesto, odrobinę solimy. Dressingiem skrapiamy sałatkę tuż przed podaniem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 05.07.2015 18:22
smaczny pomysł na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak