Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z porzeczkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 40 dag
margaryna 26 dag
proszek do pieczenia 4 łyzeczki
cukier 12 dag
żółtko jajek 4 szt
śmietana 4 łyżki

Piana

białko 8 szt
cukier 3 szkl
porzeczki czerwone 56 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z porzeczkami

Ciasto:
Z mąki, margaryny, proszku do pieczenia, cukru, żółtek i śmietany zarabiamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę o wymiarach 25/36 wyłożoną papierem do pieczenia. Umyte i odsączone porzeczki wykładamy na ciasto.
Piana:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Pianę wykładamy na porzeczki i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 15.07.2015 07:55
smaczne ciasto
gosia56 14.07.2015 16:34
pyszne ciasto;)
Ewelina1991 08.07.2015 08:01
słodycz dla podniebienia
Aga-25 06.07.2015 09:24
chętnie wypróbuję
Hrabina w kuchni 05.07.2015 21:52
Bardzo dobre ciacho.
2milutka 05.07.2015 16:54
smaczne casteczko
pati100015 05.07.2015 16:42
wyglada pysznie
Renata9 05.07.2015 15:51
Smaczne ciacho :-)
gusia1000 05.07.2015 15:19
Fajne, letnie ciasto.
Mama niejadka 05.07.2015 15:10
Apetyczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak