Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel rabarbarowy do picia

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 3-4 łodygi
woda 1,5 litra
mąka ziemniaczana 2 łyżki
cukier do smaku

Porada

Pijemy ciepły lub zimny, a jeżeli wolicie kisiel na gęsto wystarczy dodać więcej mąki ziemniaczanej.

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel rabarbarowy do picia

Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w ok. centymetrowe kawałki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 minut. W szklance rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną z niewielką ilością wody. Cały czas mieszając dolewamy zawiesinę do garnka z gotującym się rabarbarem. Zagotowujemy, a następnie dodajemy cukier do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.09.2016 15:01
Lubie taki kisiel
pestka 05.07.2015 11:14
czasami robię podobny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak