Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchwianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 40 dkg
bulion drobiowy 1,5 l (z zielem angielskim i liście
smalec 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1/2 pęczka
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchwianka

Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić na smalcu. Do cebuli dodać obraną i startą na dużych oczkach tarki marchew. Podsmażać razem kilka minut. Do warzyw wlać bulion. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Na koniec do zupy dodać posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak