Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej 1/4 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Grill przyprawa pikantna Prymat 2 czubate łyżki
przyprawa uniwersalna 1 łyżka (ziołowa)
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z grilla

Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje. Olej wymieszać z ziołami i przyprawami. Marynatą starannie natrzeć mięso i odłożyć do lodówki na 2 godziny. Żeberka położyć na ruszt rozgrzanego grilla. Piec na grillu na rumiano z obu stron. W czasie grillowania żeberka często odwracać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak