Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z indyka z kapustą pekińską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dag
cebula 2 sztuki
czosnek ząbki 3 sztuki
Kucharek SMAK LATA 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 12 łyżek
mąka pszenna 3 łyżki
kapusta pekińska 1 mała
ogórek zielony 1 średni
pomidor 1 duży
jogurt naturalny 170 ml
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z indyka z kapustą pekińską

- wątróbkę z indyka opłukać, wysuszyć i obtoczyć w mące
- na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano i przełożyć na talerz
- na tym oleju z wątróbki usmażyć cebulę z czosnkiem,dodać kucharka,pieprz,wymieszać i włożyć do cebuli wątróbkę
- pod przykryciem dusić około 5 minut na mniejszym ogniu
- kapustę pekińska,ogórek obrany,pomidor pokroić na drobno
- dodać cukier,pieprz,ocet,jogurt i zamieszać
- wątróbkę z surówką można podac z chlebem,ziemniakami
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.09.2015 11:41
pyszne danie
w mojej kuchni 04.07.2015 11:41
pyszne jedzonko
Hrabina w kuchni 03.07.2015 20:50
Bardzo dobry obiad.
gosia1988 03.07.2015 18:42
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak