Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek z grilla pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
ketchup pikantny 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
czosnek 3 ząbki
bazylia 2 łyżeczki
olej 3 łyżki
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek z grilla pomidorowy

Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić tłuczkiem. Ketchup starannie wymieszać z olejem, koncentratem pomidorowym, wyciśniętym czosnkiem, bazylią i przyprawą uniwersalną. Marynatą natrzeć mięso i odłożyć na dwie godziny do lodówki. Plastry boczku położyć na ruszt rozgrzanego grilla. Piec na grillu na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak