tarta kokosowo-mandarynkowa

tarta kokosowo-mandarynkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 g
  • masło

    100 g
  • jajko

    1 sztuka
  • cukier puder

    60 g
  • mandarynki w puszce w zalewie

    170 ml
  • mleczko kokosowe

    1/2 puszki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżeczki
  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. z mąki, masła, jajka, cukru i szczypty soli zagnieść ciasto,
2. uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3. po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,
4. po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5. mleczko wlać do garnka zagotować,
6. sok z mandarynek połączyć z sokiem z limonki i mąką ziemniaczaną, dodać do mleczka,chwilę pogotować aż zgęstnieje,
7. na tartę wykładamy mandarynki, kilka odkładamy do dekoracji,
8. zalewamy sosem, rozkładamy pozostałe mandarynki i zapiekamy jeszcze 15 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

02.07.2011 23:05
pyszności

Kate131

19.04.2011 13:16
super,cos dla mnie

eli_555

23.01.2011 23:41
pychotka

iknkirke

09.12.2010 20:30
smaczna

wiktor188

29.11.2010 18:27
pycha

justyna111

11.09.2010 11:35
wyszła super

Lidia11

07.09.2010 21:06
bardzo fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat