Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy deserek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kisiel zelony 1 szt
kisiel pomarańczowy 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
dżem porzeczkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy deserek

Kisiel rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. Budyń gotujemy również według proporcji jakie mamy na opakowaniu. Można wybrać budyń i kisiel takie bez gotowania na kubek. Należy przygotować trzy szklaneczki. Na dno rozlewamy po równo zielony kisiel. Na niego wykładamy delikatnie porcję budyniu. Tak, aby masy się nie zmieszały. Następnie warstwa budyniu pomarańczowego. Na sam wierzch wykładamy łyżeczkę dżemu, jak się rozpuści ładnie rozleje się na deserze. Deser jest dobry zarówno na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.07.2015 18:39
Na pewno dobry.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak