Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne ze szpinakiem i serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 300 g
ser żółty 200 g
jogurt naturalny 150 g
sos czosnkowy 200 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
makaron penne 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Penne ze szpinakiem i serem

Wykonanie farszu:

Szpinak wkładamy do patelni już rozmrożony .

Doprawiamy go solą i pieprzem.

Wlewamy jogurt i dusimy w nim szpinak.

Kiedy już nam wyparuje jogurt , tak trochę tylko dodajemy pokrojony drobno ser gouda lub starty na tarce.

Ser nam się rozpuszcza i dodajemy sos czosnkowy , dalej mieszamy aż zredukuje nam się do połowy.

Gotujemy makaron i taki na pół twardy przekładamy do farszu szpinak-owego.

Jeszcze jakieś 15 minut i podajemy gorące .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 02.07.2015 21:17
uwielbiam......
Agnieszka-87-25 02.07.2015 14:35
apetyczne to
inka2012 02.07.2015 13:41
smakowicie wygląda :)
ilka01 02.07.2015 09:07
super przepis
Krystyna32 02.07.2015 08:24
bardzo lubię
Anna133 02.07.2015 08:17
proste, apetyczne danie
Motorek 02.07.2015 07:59
smaczne danie
norweska20 02.07.2015 00:28
zawsze mile widziane
patryska76 01.07.2015 23:44
smakowite danie!
wwwiolka 01.07.2015 23:20
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak