Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sorbet malinowy na maślance

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 200-300 g
maślanka 1/2 szkl
stewia W proszku do smaku

Porada

Bardzo prosty, szybki, niskokaloryczny deser na upalne dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Sorbet malinowy na maślance

Maliny przebrać i przełożyć do szczelnego pojemnika, po czym zamrozić.
Maślankę dobrze schłodzić. W blenderze umieścić zamrożone maliny, zalać maślanką, dosłodzić stewią i jak najszybciej zmiksować na kremową gęstą masę.
Podawać natychmiast po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 14.08.2015 11:57
wygląda bardzo apetycznie
pestka 06.08.2015 08:08
świetna propozycja
Habibi 02.07.2015 18:01
Wczoraj właśnie w ten sposób radziłam sobie z ogromnym upałem ;)
gosia56 02.07.2015 11:07
super pomysł;)
ilka01 02.07.2015 09:08
uwielbiam taki sorbet
Motorek 02.07.2015 08:01
bardzo dobre
Futka 02.07.2015 05:22
Świetna propozycja na lekki deser lodowy :)
barbara11561 01.07.2015 22:38
pyszny na upalne dni :)
ewelinapac 01.07.2015 21:47
pyszne na nadchodzące upały
dom-agi 01.07.2015 21:25
Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak