Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z czerwonym burakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
marchewka 1 szt
cebula czerwona 1/2 szt
ogórki konserwowe 2 szt
burak ćwikłowy 1 szt ( ugotowany)
jabłko 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

Kapusta pekińska z czerwonym burakiem jest oryginalna, smaczna i bardzo szybka do przygotowania. Świetny dodatek do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z czerwonym burakiem

Kroki postępowania

1
Umytą kapustę osuszyć i poszatkować.
Krok 1 - Kapusta pekińska z czerwonym burakiem foto
2
Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Krok 2 - Kapusta pekińska z czerwonym burakiem foto
3
Marchewkę i drobno posiekaną cebulę połączyć z kapustą.
Krok 3 - Kapusta pekińska z czerwonym burakiem foto
4
Dodać ogórki starte na tarce o dużych oczkach.
Krok 4 - Kapusta pekińska z czerwonym burakiem foto
5
Buraka i jabłko obrać, zetrzeć na grubej jarzynowej tarce. Jabłko skropić sokiem z cytryny, wsypać do warzyw.
Krok 5 - Kapusta pekińska z czerwonym burakiem foto
6
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem.
Krok 6 - Kapusta pekińska z czerwonym burakiem foto
7
Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Krok 7 - Kapusta pekińska z czerwonym burakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 01.07.2015 11:16
ciekawe połączenie, jeszcze tak nie jadłam, musze spróbować :)
adelajda 01.07.2015 11:09
Jestem ciekawa jak smakuje :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak