Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z serkiem topionym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 szt.
serek topiony 2 szt.
bulion 2 litry
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Gotujemy bulion warzywny bądź drobiowy, z którego wyjmujemy wszystkie składniki.
Krok 1 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto
2
Cebulę obieramy, kroimy dość drobno i smażymy na oliwie i maśle do uzyskania złotego koloru.
Krok 2 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto
3
Kiedy cebula zmięknie i zrobi się złota wrzucamy ją do gotującego się wywaru i gotujemy razem ok. 10 minut. Następnie wrzucamy rozdrobnione serki topione i mieszamy tak długo, aż się rozpuszczą.
Krok 3 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto
4
Zupa doprawiamy do smaku. Gotowe !
Krok 4 - Zupa cebulowa z serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 30.06.2015 17:18
moje smaki !!! wspaniała zupa :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak