Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet jajeczny

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 szt
pieczarki 300 g
ser żółty starty 4 łyżki
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szkl
śmietana 18 proc 4 łyżki
majonez 2 łyżki
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet jajeczny

Kroki postępowania

1
Jedenaście jajek ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Pasztet jajeczny  foto
2
Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce,.
Krok 2 - Pasztet jajeczny  foto
3
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju dodać pieczarki i smażyć aż woda odparuje. Ostudzić
Krok 3 - Pasztet jajeczny  foto
4
Do jednej miski dodać jajka , ser , pieczarki , bułkę tartą , jajko, majonez i śmietanę - wymieszać.
Krok 4 - Pasztet jajeczny  foto
5
Masę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Pasztet jajeczny  foto
6
Formę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
Krok 6 - Pasztet jajeczny  foto
7
Do formy przełożyć masę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec ok 1h.
Krok 7 - Pasztet jajeczny  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 30.06.2015 20:28
coś dla mnie!
Anna169Hosz 30.06.2015 16:53
Ciekawy przepis!
Monika-twin 30.06.2015 14:54
FAJNY PASZTET.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak