Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy kawałek
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
grzyby suszone garść
makaron 200 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
przyprawa do potraw Kucharek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
mąka pszenna 3 łyżki
natka pietruszki 0,5 pęczka

Porada

Posypujemy posiekaną natkę pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem

Do większego garnka wkładamy udka z kurczaka,zalewamy 3 litrami wody,dodajemy listki laurowe,ziarna pieprzu i ziela angielskiego,dodajemy wymoczone grzyby , obraną cebulę i doprawiamy do smaku przyprawą kucharek.Gotujemy do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy razem z cebulę. Obraną marchewkę ,pietruszkę i selera ścieramy na tarce o grubych oczkach ,obrane ziemniaki kroimy w kostkę,dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw.Zagęszczamy mąką wymieszaną z wodą,dodajemy śmietanę.Zupę doprawiamy solą,pieprzem i przyprawą w płynie.Makaron gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu i dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.06.2015 13:38
pyszna grzybowa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak