Karkówka w śmietanie

Karkówka w śmietanie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ketchup pikantny

    6 łyżek
  • śmietana 30%

    1 opakowanie
  • delikat do mięsa

  • olej do smażenia

  • cebula

    5-6 sztuk
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy i kroimy w plastry, możemy delikatnie rozbić jak kotlety schabowe. Następnie przyprawiamy przyprawą uniwersalną do mięs i smażymy na patelni na złoty kolor (aż będzie miękka). Cebula kroimy w plastry i dusimy na patelni. Przygotowujemy sos: śmietanę kremówkę mieszamy z ketchupem pikantnym. Jeżeli chcemy, żeby sos był łagodniejszy to musimy dodać więcej śmietany, a jak ma być pikantniejszy wkładamy więcej ketchupu. Usmażoną karkówkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i układamy warstwami cebula, karkówka, sos, cebula, karkówka, sos. Karkówkę pieczemy w piekarniku 180C ok. 40min. SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat