Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki parowane z mięskiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułeczki 1 op
szynka wieprzowa 1,5 kg
cebula biała 3 szt.
woda 2 l
pomidor 4 szt.
ogórki świeże 5 szt.
śmietana 18 proc 330 ml
mąka 3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki parowane z mięskiem

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w mniejsze kawałki i przyprawić przyprawami.
pozostawić w przyprawach 4 godzinki.
Krok 1 - Bułki parowane  z mięskiem foto
2
Na rozgrzany olej wkładamy mięsko, porządni obsmażamy z obu stron, kiedy sie zarumieni wówczas podlewamy woda i dusimy aż do momentu kiedy mięsko będzie już miękkie.
Bułeczki parowane (gotowe) dajemy na druszlak i pod wpływem pary z garnka z wodą parujemy bułeczki.
Krok 2 - Bułki parowane  z mięskiem foto
3
Pod koniec smażenia wkładamy do mięsa smażonego pokrojona w talarki cebule.
Jeszcze chwilkę dusimy aby cebulka zmiękła.
Mąkę mieszamy z odrobiną wody i zalewamy bulion mięsny aby powstał ładny jednolity sosik.
Krok 3 - Bułki parowane  z mięskiem foto
4
Pomidory oraz ogórki myjemy kroimy w plastry, kostkę przyprawiamy solą i pieprzem dodajemy śmietane i delikatnie mieszamy.
Krok 4 - Bułki parowane  z mięskiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 30.06.2015 18:09
Smaki dzieciństwa :)
w mojej kuchni 30.06.2015 10:33
pyszne danie do zjedzenia
ewelinapac 29.06.2015 21:03
fajne danie
pajbek 29.06.2015 20:05
Pysznie :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak